Nexo Shape - Moscow

Na drie albums waar gitaar de leiding had is het nu tijd voor een omslag bij Nexo Shape. Het Hoofddorpse trio, dat zich veelal laat inspireren door het geluid van de jaren '80, geven op 'Moscow' de synthesizer een leidende rol.

Opener en titeltrack "Moscow" zou je, met de jaren '80 in gedachten, kunnen linken aan Hans de Booy met zijn "Annabel". Ook hier is de hoofdpersoon letterlijk bereid ver te gaan voor een ander.

Het is de start van een sterk beginblok met ook single "Twisted Reality" en "Money", wat aan duidelijkheid weinig te wensen overlaat gezien de tekst 'money never takes second place in your fucked up life'.
Ook hier is de jaren '80 link weer makkelijk te maken want het nummer drijft op een riff die lijkt op een bekende jaren '80 sample. Mensen die bekend zijn met "Open Your Mind" van Usura en het werk van Simple Minds zullen deze redenatie kunnen volgen.

Na dit blok zakt het met "Meadowland" wat in, maar gelukkig is dit kortdurend en is er met "Like I Gotta Be Sorry" en de inmiddels wel bekende Joy Division cover "Insight" weer een sterk duo voor het album rustig naar het einde glijdt.

Beoordeling: 7/ 10

'Moscow' komt op 20 maart uit en de band zal op diverse podia en radiozenders van zich laten horen de komende tijd. Kijk op hun Facebook pagina waar ze precies te vinden zijn.

Comments