Welcome To The Village voorbeschouwing dag 3

Van 21 t/m 23 Juli vindt in recreatiegebied De Groene Ster te Leeuwarden de vijfde editie van het Welcome To The Village Festival plaats. Het mooiste kleine dorp van Nederland aldus de organisatie met aandacht voor de aankleding van het terrein, het aanbod van eten en drinken, en natuurlijk een prettige muzikale omlijsting. Dat laatste zal de komende week per dag enige aandacht krijgen op dit blog.

Zondag 23 Juli
De zondagmiddag begint in de vorm The Wanton Bishops met een band waar ik persoonlijk erg nieuwsgierig naar ben. Het Libanese duo dook in 2012 op met de single "Sleep With The Lights On", van hun gelijknamige debuutalbum. Gitaar, harmonica, banjo en keyboards, die rock en blues mengen
The Wanton Bishops podium Grootegast, 14.15 uur

Meteen door naar een andere persoonlijke favoriet. Je houdt van hem of je wordt wat zenuwachtig (of erger); ik houd van Spinvis (zijn muziek dan). Onlangs kwam het nieuwe album 'Trein, Vuur, Dageraad' uit, waarvan hij bij zijn optreden in de Leeuwarder Harmonie al diverse nummers speelde. Benieuwd hoe hij uit de verf komt op de festivalweide.
podium Bontebok, 15.15 uur

Wordt je niet vrolijk van Spinvis kun je je naar Monophonics begeven met hun mix van oudere funk en soul of ga je stuiteren bij de indiepop van Twin Peaks.
Monophonics podium Grootegast, 16.15 uur
Twin Peaks podium Salon Perdu, 16.15 uur

Na de warme maaltijd begeven de rûchhouwers zich voor een toetje van Friestalige blues/rockabilly naar De Hûnekop, terwijl liefhebbers van gitaarpop met een toefje andere invloed zullen kiezen voor de jonge Brit Rat Boy
De Hûnekop podium Grootegast, 18.15 uur
Rat Boy podium Salon Perdu, 18.15 uur

Seramic is de nieuwste 'next big thing' volgens de pers in Engeland. De nieuwe alternative hipster gospel-artiest uit Londen volgens het verkoopppraatje. Oordeel zelf op podium Blessum.
podium Blessum, 19.15 uur

Waarom Seramic het festival afsluit voor podium Blessum, komen de Noorse hardrockers van Spidergawd dat voor podium Grootegast doen en valt die eer bij podium Salon perdu te beurt aan de Britse folky singer songwriter Benjamin Francis Leftwich.
Benjamin Francis Leftwich podium Salon Perdu, 20.15 uur
Spidergawd podium Grootegast, 20.30 uur

Ook voor hoofdpodiums komt een festival tot een einde. Rico & Sticks mogen met hun beats, flows en previews van een nog te verschijnen nieuw album het festival afsluiten.
podium Bontebok, 21.30 uur

Voorgestelde looproute ForTheLoveOfMusic: The Wanton Bishops, Spinvis, Twin Peaks, Rat Boy, Benjamin Francis Leftwich, Rico & Sticks.

Comments