Welcome To The Village voorbeschouwing dag 2

Van 21 t/m 23 Juli vindt in recreatiegebied De Groene Ster te Leeuwarden de vijfde editie van het Welcome To The Village Festival plaats. Het mooiste kleine dorp van Nederland aldus de organisatie met aandacht voor de aankleding van het terrein, het aanbod van eten en drinken, en natuurlijk een prettige muzikale omlijsting. Dat laatste zal de komende week per dag enige aandacht krijgen op dit blog.

Zaterdag 22 Juli
De middag op podium Bontebok is voor de regionale bands, met eerst de ska-klanken van Mr Wallace om vervolgens het kopergeweld van Broken Brass Ensemble tot je te nemen. Blazers, vermengd met Balkan- en hiphop invloeden (herinner je hun versie van "Thrift Shop" nog?)
Mr Wallace podium Bontebok, 14.00 uur
Broken Brass Ensemble podium Bontebok, 15.45 uur

Mocht je het wat verder van huis willen zoeken is Toko Telo de aangewezen naam. Dit trio uit Madagascar maakt een gemoderniseerde versie van de traditionele muziek van hun eiland.
podium Blessum, 14.15 uur

Over exotische acts gesproken; Golden Dawn Arkestra kan er ook wat van. Een kleurrijk gezelschap met swingende grooves en kosmische gogo-danseressen. Met jazz, funk, soul en rock-‘n-roll in de mix is stilstaan geen optie naar het schijnt.
Golden Dawn Arkestra podium Grootegast, 16.45 uur

Podium Kolderwolde is hier nog niet voorbij gekomen, dus misschien een prettige kennismaking bij Willie Darktrousers & de Splinters. Of zoals het op de site staat: Neem drie liter garagerock, twee citroenen, een halve liter folk en een halve liter noise, een stofzuigerslang, een vleugje blackmetal en afrobeat, een banaan en flink wat aardbeien, twee eetlepels stonerdoom en een goed zure appel. Stop dit allemaal in de blender en zet hem op de hoogste stand. Zet dit mengsel een willekeurig aantal minuten in de magnetron en dan heb je de sound van Willie Darktrousers & de Splinters. Ze zijn vies en fruitig. Ze spelen Nederlandstalige garagedoom, swingpunk en noisefolk. Ze komen uit popmetropolen Groningen en Leeuwarden en ze raggen er op los.
podium Kolderwolde, 17.15 uur

Met DMA's heb je de perfecte optie weer terug te schakelen van alle gekkigheden naar de meer gangbare indiepop. Australisch drietal dat zich ophoudt in de hoek van Oasis en Arctic Monkeys.
podium Bontebok, 17.45 uur

De rockliefhebbers begeven zich vervolgens naar Death Alley; de Amsterdammers brengen hun licht psychedelische protopunk de hele zomer naar allerlei festivals in ons land. Ben je meer van de hiphop dan gaat de reis naar Zebra Katz, die net als Cakes Da Killa op Vrijdag deel uitmaakt van de zogenaamde 'queer rap'- stroming.
Death Alley podium Grootegast, 18.45 uur
Zebra Katz podium Salon Perdu, 19.00 uur

Skip & Die komt Declan McKenna vervangen die moest afzeggen. En hoe jammer dat ook is, troost vinden bij de vrolijke zomerse deuntjes van dit internationaal samengestelde viertal moet lukken.
podium Bontebok, 19.45 uur

Dan is het wederom tijd voor een splitsing van het publiek. Ga je naar Truckfighters, de Zweedse stoners die de goedkeuring van niemand minder dan Josh Homme kregen? Of pak je toch de afslag naar Conner Youngblood, de singer songwriter die zich liet inspireren door Elliott Smith en Sufjan Stevens?
Truckfighters podium Grootegast, 20.30 uur
Conner Youngblood podium Salon Perdu, 21.00 uur

Welke afslag je ook gekozen hebt, de kans is groot dat je na afloop in een grote stroom mensen richting het hoofdpodium terechtkomt. Het is tijd voor de grote publiekstrekker van het festival. Franz Ferdinand behoeft geen verdere introductie behalve dat uit eigen ervaring te vertellen is dat dit gebaseerd op in het verleden behaalde resultaten een 'must go' is.
podium Bontebok, 22.00 uur

Heb je nog energie over, kun je melden bij Brutus, het Leuvense trio dat er flink op los ragt en ramt. Of de alternative rock van Korfbal, met roots in Dokkum. Pik dan tussendoor nog een stukje mee van het verjaardagsfeest van het festival.
Brutus podium Salon Perdu, 23.30 uur
Korfbal podium Salon Perdu, 01.00 uur
Verjaardagsfeestje podium Grootegast, 00.15 uur

Voorgestelde looproute ForTheLoveOfMusic: Golden Dawn Arkestra, Willie Darktrousers, Zebra Katz, Conner Youngblood, Franz Ferdinand, Brutus.

Comments